NieuwsNieuws 2024/2025Zaterdag 1Zondag 1

Spartaan’20  – Wippolder: 2-2

De tweede wedstrijd voor de bekerpoule bracht Wippolder naar de Oldegaarde. De Delftse club is zelfs ouder dan wij en ook zij zijn kortgeleden overgestapt van de zondag naar de zaterdag. Desondanks zijn ze ons relatief onbekend. Pas in de laatste 10 jaar kon de blauwwit geblokte formatie het niveau 3e en 4e klasse ontstijgen tot de stevige eersteklasser van nu.

Vanaf het begin probeerde Wippolder met verzorgd voetbal de overhand te krijgen. Dat leek al snel te lukken bij een vrije trap. Rob Overvliet ging bij een diagonale loopactie net voorbij de baan van de bal. In een reflex schopte hij zijn been achter het lichaam omhoog en hakte het speeltuig in de kruising. Enigszins gelukkig, maar fraai om te zien, 0-1.

Langzamerhand kreeg de thuisclub daarna een licht overwicht. Enerzijds omdat het team zelf wat beter ging draaien, daarnaast waarschijnlijk ook omdat de tegenstander de voorsprong koesterde zonder veel aandrang die uit te breiden.

Bij het rustsignaal hadden de toeschouwers het idee dat de eerste helft eigenlijk niet voldoende had gebracht om tevreden te zijn.

Hoe anders was het na rust. Spartaan’20 schoot uit de startblokken, maar vond (net als voor de pauze) in Thijs Berg een doelman die pal stond. Wippolder op zijn beurt probeerde nu wel tot uitbreiding van de stand te komen. Het leverde over en weer kansjes op. Vooral Soefjan de Koning gaf de Spartaanse aanval kleur, maar de beslissende voorzet/subtiele steekpass/attente assist bleef uit.

Dan een vlagsignaal voor buitenspel, als Wippolders Quinten Hellemons wordt gelanceerd, voorgeeft en Bert de Vree de bal binnenloopt. Scheidsrechter Luis Duarte laat netjes doorspelen, gaat daarna bij zijn assistent nadere informatie vragen en besluit de treffer goed te keuren, 0-2.

Als even later aan de andere kant iets soortgelijks gebeurt laat Duarte opnieuw doorspelen. Omdat Spartaan’20 de bal naast schiet is verder overleg met zijn assistent in dit geval niet nodig.

Het geeft wel aan dat de thuisclub terug wil komen in de wedstrijd en er komen steeds meer momenten waarvan men denkt “met een beetje geluk had het gekund”. Dat denken Spartaans supporters opnieuw als een (ditmaal wel goede voorzet) tegen de lat wordt gekopt.
En dan komt dat beetje geluk alsnog om de hoek kijken. De terugspringende bal komt tegen de hand van een verdediger en Spartaan’20 krijgt een strafschop te nemen. Nathan Bernadina scoort de aansluitingstreffer, 1-2.

Wippolder kreeg een paar uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong weer op 2 doelpunten te brengen, maar het geluk was definitief in Spartaans voordeel gedraaid. Vlak voor tijd een ongelukkig moment van de zo goed keepende Thijs Berg, hij sloeg de bal in eigen doel, 2-2.

Volgende week 14 september de laatste bekerduels in deze poule.
14.00 Cvv Zwervers – Wippolder
14.30 Rhoon – Spartaan’20
Het klinkt niet lekker, maar zelfs bij een overwinning kunnen wij uitgeschakeld worden. Dat hangt af van het resultaat in de andere wedstrijd.