Ter gelegenheid van Koningsdag vond vandaag, 26 april ook op het Rotterdamse stadhuis de zogenoemde ‘lintjesregen’ plaats. Burgemeester Aboutaleb reikte aan 19 Rotterdammers die zich op allerlei manieren groots hebben ingespannen voor de samenleving een Koninklijke Onderscheiding uit. Onze Philip Scheffer viel die eer ook te beurt, hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De burgemeester stond bij elke jubilaris stil met een persoonlijk woord en het opsommen van de verdiensten voor de samenleving, zo ook bij Philip. Spartaanâ20 was hierin natuurlijk de prominente rode draad. Philip Scheffer, zo benadrukte de burgemeester, is een van die vele Rotterdammers die hun inzet belangeloos leveren voor de stad en de samenleving.
Meer dan 60 jaar is Philip, voor velen gewoon ‘Flip’ trouwens, vrijwilliger bij ons, in zeer vele functies en rollen. Vanaf zijn 17e jaar in 1957 heeft Philip Scheffer bijgedragen aan de ontwikkeling van onze vereniging en meer in het bijzonder van de jeugdafdeling. Onder zijn leiding als jeugdleider en gediplomeerd jeugdtrainer zijn hele generaties jongeren in de vereniging opgeleid, gecoacht en opgegroeid. Zelfs nĂș is hij nog wekelijks op zaterdag de begeleider van pupillenteam JO11-10, een van de schoolteams waarvoor hij vanaf 2005 ook liefst twaalf seizoenen de trainingen heeft verzorgd op Katendrecht, samen met Leon van Pul.
Gedurende al die 60 jaren heeft Philip daarnaast in de vereniging ook tal van andere kader- en commissiefuncties vervuld. Een van de meest bijzondere feiten is, dat hij vanaf 1958 60 (!) keer is mee geweest als een van de begeleiders van het jaarlijkse jeugdkamp Ahoy. Het “feessie” voor 6 tot 13-jarigen dat de vereniging al 63 jaar op dezelfde plek in de Oosterhoutse bossen organiseert, voor 80 kinderen onder begeleiding van 25 vrijwilligers. Philip is jarenlang ook de hoofdleider van dit kamp geweest.
Philip heeft zich gedurende 60 jaar uitermate verdienstelijk gemaakt voor het wel en wee van onze en zĂjn club, de grootste amateurvoetbalvereniging van Rotterdam-Zuid. En goed voetballen kon ie destijds ook nog, hij speelde van 1963 tot 1970 in het eerste elftal.
De leden, de ouders en de club zijn hem grote dank verschuldigd voor het verzette werk, het vrijwillig begeleiden en opleiden van jeugd en al het andere dat hij in de loop van de tientallen jaren heeft bijgedragen. De Koninklijke Onderscheiding komt hem dan ook meer dan toe en de vereniging ziet het ook als een grote waardering voor ĂĄlle vrijwilligers.