NieuwsNieuws 2024/2025WedstrijdverslagenZaterdag 1Zondag 1

Jaivy Pattinama (JO9-1) was 21 september de Pupil van de Week. Hij deed dat met een hele snelle solo, waarbij hij tussen twee verdedigers door glipte en de bal strak langs de keeper schoot.

Spartaan’20  – Papendrecht: 0-2

Twee teams die de aanval zochten. Aanvankelijk ging het spel daarbij gelijk op. Bij Spartaan’20 was de samenhang tussen de spelers voor het doel en de voorzetten vanaf de zijkanten helaas onvoldoende. Toch konden er over en weer kansrijke situaties worden geturfd.

Na 20 minuten terugkijkend op het begin dachten we dat het aantal kansen voor de thuisclub groeiende was en meer gevaar opleverde. Maar juist op dat moment kwam Papendrecht op voorsprong. Een lang doorlopende aanval werd steeds maar niet voldoende weggewerkt. De zoveelste afvallende bal werd voor het Spartaandoel getrokken, waar Izzy Karfouh beheerst binnenschoof, 0-1.

Een paar minuten later leverde de mooiste Spartaanaanval tot dat moment niet het succes op dat de actie verdiende. Osman Tozlu stuurde Desmond Asare de diepte in. Desmond bereikte met een strakke breedtepass Nathan Bernadina, maar diens schuiver werd prachtig gekeerd door doelman Yessin de Bot.

Tussen de 30e en 40e minuut was er even een rommelige fase, waarin beide partijen veel balverlies leden en de score hoger op had kunnen lopen. Bij rust stond de 0-1 echter nog steeds op het bord, ondanks dat de laatste 5 minuten het voetbal weer verbeterde.

In de tweede helft een sterk begin van Spartaan’20, maar de ploeg kwam niet verder dan een paar hoekschoppen. De aanvallende pretenties hadden ook verdedigende consequenties, want daar kwam meer ruimte te liggen voor Papendrecht.

Zo ontspon zich een leuke wedstrijd met kansjes over en weer. Vooral Spartaanaanvoerder Wembley Paulino Reyes had met zijn routine, techniek en kracht een belangrijke aanvallende inbreng. Papendrecht loste dat op door hun middenveld verder naar achteren te houden, zodat ze verdedigend de zaken onder controle hadden. En soms kwamen ze er ineens met zijn allen uit voor een gevaarlijke tegenstoot.

Zo kon het gebeuren dat Spartaan’20 zich na een serie hoekschoppen (eentje net overgetikt, een andere op de bovenkant van de lat gekopt) op pech mocht beroepen en ze een paar tellen laten verheugd zagen dat Miguel Essajas drie geweldige reddingen op rij verrichtte.

Halverwege de tweede helft krijgt Spartaanspits Ukbe Arslan plotseling een vrije kans, maar weet die niet te verzilveren. De rekening wordt gepresenteerd in de daaropvolgende tegenaanval. De ingevallen Wouter van de Werff krult de bal mooi langs Wembley Paulino Reyes naar de verste paal en ook goalie Migael Essajas kan er niet bij, 0-2.

Spartaan’20 is even van slag af. Papendrecht is dan heer en meester, een derde tegengoal bleef gelukkig uit door een harde kopbal op de lat. Toch had de thuisclub voldoende karakter om zich weer in de wedstrijd te knokken. De enige uitbetaling kregen de zwartwitten echter in het aantal corners. Als we die, net als vroeger, in konden ruilen (3 corners, penalty) zouden we nog een kans hebben gehad.

Volgende week de uitwedstrijd tegen VOC. Qua voetbal hoeven we niet te wanhopen. Wat extra aandacht aan voorzetten geven en afronden misschien?