NieuwsNieuws 2024/2025WedstrijdverslagenZaterdag 1Zondag 1

V.O.C. – Spartaan’20  1-2

Soms zit het tegen, soms zit het mee! Waar vorige week Spartaan’20 het beste van het spel had maar Papendrecht er met de punten vandoor ging, was het nu enigszins het omgekeerde. Vaste supporter/correspondent Frans Stukart meldt het volgende.

Het slechte weer, de harde wind dwars over het veld maakt het lastig om tot goed verzorgd voetbal te komen. VOC begint beter aan de wedstrijd en is sterker in balbezit, maar het creëert weinig kansen en bovendien keept Migael Essajas weer een prima partij.

Na een half uur is er de verrassende Spartaanse voorsprong. Uit een kort genomen hoekschop komt de bal bij Ilyas Oulad Ali en die schiet met een fraaie boog binnen: 0-1. Nog voor de pauze kan het zelfs 0-2 worden als Nathan Bernadina alle ruimte krijgt, maar hij is besluiteloos in de afronding.

Kort na rust volgt de gelijkmaker. Een verdedigingsfout en dan is het Joost van der Loo die de 1-1 voor VOC binnen schiet. Gelukkig is het niet lang wachten op weer een Spartaanse treffer. In de 51e minuut wordt Nathan Bernadina naar de grond gewerkt in ‘de zestien’, hij schiet zelf de penalty raak, 1-2. VOC dringt hierna steeds meer aan, Spartaan heeft eenmaal geluk dat een schot op de paal belandt en de rebound wordt gemist en VOC het overwicht in de tweede helft niet omzet in nog een doelpunt. Met veel inzet wordt de overwinning uit het vuur gesleept en dat is natuurlijk een compliment waard.

Drie punten in de tas, verder veel gelijke spellen in de afdeling en dat is altijd gunstig als je zelf wint. Volgende week komt Heinenoord op bezoek aan de Oldegaarde, aanvang 15.00 uur. Onze mannen rekenen uiteraard op veel Spartaan-supporters!